Arbo in de zorg

Leer omgaan met hoge werkdruk, agressie, stress en fysieke belasting

Het duizelt medewerkers in de zorg. Hoge werkdruk, toename van agressie en geweld, werkstress en meer fysieke belasting. Het toch al bovengemiddelde ziekteverzuim in de zorg steeg vorig jaar nog verder. Arboprofessionals moeten nieuwe maatregelen nemen en aangepast beleid ontwikkelen. Gezond en veilig werken in de zorg, hoe doet u dat?

In deze whitepaper over Arbo in de Zorg:

  • Praktische handvatten voor de arboprofessional;
  • Omgaan met organisatieklimaat en cultuur;
  • Hoe u het werken binnen uw organisatie gezonder en veiliger kunt maken;
  • Praktische voorbeelden uit de praktijk. 

Wat zijn de oplossingen die echt bijdragen aan een betere zorg in ziekenhuizen, thuiszorg of zorginstelling?

Iedereen kent de feiten, maar kent u ook de oplossingen die echt helpen en bijdragen aan betere zorg voor uw medewerkers? Uw medewerkers in ziekenhuizen, thuiszorg of zorginstelling worden zwaar belast. Natuurlijk: lang niet alles is op te lossen en niet elke oplossing is voor iedereen hetzelfde. Maar als we kennis bundelen en ervaringen delen, komen we al een stuk verder. In deze whitepaper leest over hoe het gesteld is met veilig en gezond werken in de zorg en hoe u daar als arbofunctionaris mee aan de slag kunt gaan.  Bijvoorbeeld over organisatieklimaat, cultuur en leren over veilig en gezond werken in het ziekenhuis.

Deze whitepaper is geschikt voor de Arbo professional die werkt voor ziekenhuizen, zorginstellingen, ambulante zorg, thuiszorg, verplegend personeel en artsen.